• A FIFA 14 október 18-án kikerül az EA Access kínálatából
  • Ennek oka az, hogy azon a napon leáll az online támogatás
  • Az újabb FIFA-k továbbra is elérhetőek lesznek

Eddig csak olyan híreket olvashattatok az EA Accessről (és a PC-s változatáról, az Origin Accessről), amelyben a szolgáltatásban elérhető játékok listájának bővítéséről írtunk. Például éppen tegnap csatlakozott a Vaulthoz a Titanfall 2. Most viszont az EA Access történelmében először eltávolításra kerül egy játék.

Mi is megírtuk, hogy október 18-án leállnak a FIFA 14 szerverei, ezzel az EA megszűnteti a játék online támogatását. Bár nem válik játszhatatlanná, minden olyan funkció, ami online kapcsolatot igényel – így a többjátékos mód – használhatatlanná válik. A kiadó éppen ezért döntött úgy, hogy az így „megcsonkul” játékot inkább már nem ajánlja fel előfizetőinek, és október 18-án leveszi az Xbox One-ra fókuszáló szolgáltatásból.

Aki addig letölti a FIFA 14-et, az továbbra is játszhat vele offline, de ha törli, már nem lesz lehetősége az EA Accessből visszatelepíteni. Persze azért nem maradunk focis játék nélkül, hiszen a FIFA 15, 16 és 17 továbbra is az EA és Origin Access része marad. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!