Kicsivel több mint egy hete kapható a FIFA 14, mi pedig úgy döntöttünk, hogy kikérjük véleményeteket a játékkal kapcsolatban. Akárcsak legutóbb a GTA 5 esetében, ezúttal is kerek, értelmes gondolatokat, érveket vártunk, és bár ez nem mindenkinek jött össze, tény, hogy így is elegendő jól felépített hozzászólás és komment érkezett. Lássuk hát a PC Guru Online-os FIFA 14 vélemények áradatát!

FIFA 14 vélemények - nemethi96

„Nekem xboxon van meg, szerintem az előző FIFA-khoz képest a menü a legnagyobb változás, de jó irányban, sokkal átláthatóbb, egyszerűbb a kiigazodás, főleg, ha először játszik valaki FIFA-t.”

Tény és való, hogy a FIFA 14 menürendszere sokkal szebb és igényesebb, mint a korábbi részeké volt. Végre vége a PS2-es korszakot idéző, ocsmány, kaotikus interfésznek!

FIFA 14 vélemények - MoRT2190

„Szerintem az irányításon kívül szinte semmi sem módosult, de az legalább valóban nagyon megváltozott. A FIFA 13-mal bő 150 órát játszottam multiban, de amikor tegnap elkezdtem a FIFA 14-et, egy teljesen új játékmenet várt. Hiába a sok tapasztalat az előző részekből, itt szinte teljesen újból kell tanulni mindent, annyira megváltozott az irányítás. Valamint úgy vettem észre, hogy élethűbbek lettek a karakterek mozgásai, vagyis az esés, a lökdösés, a becsúszás, és egyszerűen minden sokkal inkább hajaz a valóságra, ami nekem nagyon tetszik, és egyébként az irányítás is szerintem pozitív irányba változott. Ezenkívül viszont nem sok újdonságot találni benne, szóval, aki marad a FIFA 13-nál, az nem sokat veszít, de én nem bántam meg a játék megvételét, biztos ebben is lesz minimum 100 órám. :) (Azért szívesen láttam volna PC-n is az Ignite Engine-t, na de mindegy, reméljük majd jövőre...)”

MoRT2190-nek igaza van, a játékosok mozgása sokat javult, egyszersmind lassabb lett kicsit a játék, és ezért kell újra betanulni a fontosabb mozdulatsorokat. Ami az Ignite Engine-t illeti, eredetileg a FIFA 14 PC-s változata is megkapta volna, de még pre-alfa fázisban kivették belőle, mert brutális gépigénye volt.

FIFA 14 vélemények - revan07

„Egyszerűen imádom! :) Keresztül is húzta a hétvégi anatómia ZH-ra való készülésemet... :P
Játszottam picit a karrierrel, amin látszik, hogy dolgoztak rajta, vannak új dolgok. Ez volt a bemelegítés, aztán irány online! Meg is alapítottam a saját Ultimate Teamem és elindultam a hódító útra, 4-ből 4 győzelem eddig. Szerintem a játékmenet kiemelkedően jó lett, aki azt mondja, hogy alig változott valamit, az nem játszott eleget a 13-mal. Már az a rész is hatalmas lépés volt, de ez szerintem még nagyobb.”

revan07-nek nagyon tetszik a FIFA 14, bár ez a „hatalmasat változott” dolog nekünk azért túlzó kijelentésnek tűnik.

FIFA 14 vélemények - 20recoba

„Azt kell, hogy mondjam, remek lett! Az első pár meccsen olyan érzésed van, mintha ólomlábakon mozognának a játékosok, de ez mind azért van, mert az előző kiadás irreálisan gyors játékmenetet hozott. Miután lejátszottál 15-20 meccset, rájössz, hogy félelmetesen élethű lett. A 13-ban túlságosan gyorsak voltak a játékosok, a passzok és a lövések, persze már megszoktad ezeket, így az első pár meccs után hiányozni fog, nem beszélve arról, hogy volt egy bizonyos szög (amikor kicsit oldalasan álltál a kapunak), amikor akár még egy közepesebb képességű játékossal ki tudtad lőni a fickát, szerencsére ezt is kijavították a lövés is sokoldalúbb lett.

Egyedüli, ami nem tetszik a játékmenetben, az, hogy a megelőző szerelések szerintem jobbak voltak a 13-ban, plusz a szögleteket nem tudom levédekezni, de ez nyilván az én rossz védekezésem miatt van.

A grafikán nem sok változás esett, bár nagyon zavaró tud lenni, hogy a gyepet mennyire elrontották, borzalmas lett. Nem beszélve a közeli képekről, amikor egy nagyon csúnya szürkés paca halványítja el a képet. Borzalmas!

Az Ultimate Team nagyon jó lett, bár nekem kb. 3 nap alatt meglett az a csapatom, amit a 13-ban 1-2 hónap alatt építettem fel (bár szerencsém is volt, Özilt megvette valaki tőlem 80 ezerért, abból építettem fel a csapatom).

Összességében: 8/10”

A FIFA 14 Ultimate Team játékmódja nemcsak a profizmust díjazza, hanem a szerencsét is: elég egy jó üzlet, és már meg is van az álomcsapat!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Összességében úgy tűnik, tetszett nektek a FIFA 14. Hogy mi mit gondolunk az EA Sports idei üdvöskéjéről? Nos, azt megtudjátok a 2013/10-es PC Guru magazinból, amiben négyoldalas tesztet olvashattok a játékról. Ha pedig valaki még nem vette volna meg a játékot, de kedvet kapott hozzá, arra is van egy jó ajánlatunk, hiszen a PC-s verziót PC Guru előfizetés mellé is megrendelheti.