Az EA szándéka az Ázsiában már évek óta sikeren üzemelő programmal az, hogy a futballsorozatot az eddigieknél is több ember számára tegye elérhetővé. A fő célcsoportot a laptoppal és gyengébb konfigurációval rendelkező focirajongók jelentik, így a játék látványvilágáról a FIFA 10-ben dolgozó grafikus motor alaposan lebutított verziója fog gondoskodni.

A böngészőben futtatható ingyenes programban összesen három játékmódot találunk majd, ezek a FIFA világbajnokság, a nemzeti liga és a versus mód. Értelemszerűen az első két módban előre meghatározott csapatok ellen játszhatunk, a "vs" mód tehát az egyetlen, ahol azokkal és azzal a csapattal rúghatjuk a bőrt, akikkel csak akarjuk.

Az EA különleges, eddig sehol nem látott funkciókat, egérrel is működő kezelést, mikrotranzakciós lehetőségeket és a valós események alapján karbantartott adatbázist ígér az idén elstartoló programhoz, amelyet pár szerencsés jövő hónapban ki is próbálhat a zárt bétateszt keretében. (A nyílt béta júniusban esedékes.)