• Feltörték a DayZ hivatalos fórumát
  • Rossz kezekbe kerülhettek a jelszavak, a felhasználónevek és az e-mail címek
  • Cserélje mindenki a jelszavát mindenhol, a biztonság kedvéért
  • A Bohemia két héten belül lecseréli az eddig használt rendszert

Biztonsági incidens történt a DayZ hivatalos szerverén, bár, talán az incidens szó kissé túlságosan is finom jelző, ugyanis a felhasználó nevek, az e-mail címek és a jelszavak is illetéktelenek kezébe kerülhettek. A Bohemia már értesítette a felhasználókat, a levelükben pedig kihangsúlyozták, hogy a jelszavakat nem egyszerű szövegként tárolták, hanem egy biztonságosabb formátumban, ennek ellenére azonban mindenkit arra intenek, hogy mindenhol cseréljék le a jelszavukat, ahol ugyanazt a szám- és betűkombinációt használták, mint a fórumon.

A Bohemia természetesen bocsánatot kért a történetkért, de ennyivel nincs elintézve az „incidens.” Két héten belül a csapat lecseréli a fórumban eddig használt IPBoards rendszert a Bohemia boltban és a Bohemia Interactive fórumban is működő Bohemia Account megoldásra, ami jobb védelmet nyújt, és meggátolja a hasonló feltöréseket.

Az elkövetkezendő napokban és hetekben további biztonsági intézkedéseket is hoz majd a csapat, de ez együtt jár azzal, hogy a szerverek és fórum is ideiglenesen leállhatnak, ameddig a munkálatokat elvégzik. Tegnap már volt is egy órás szünet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!