• Az első részt folytató új Halloween film érkezik Jamie Lee Curtis-szel a főszerepben
  • A filmet október 25-én mutatják be a hazai mozikban

Negyven éve készült a horrorspecialista John Carpenter legsikeresebb opusza, a legendás Halloween. Az 1978-as film a hetvenes években népszerű slasher-ciklus egyik csúcsműveként került be a filmtörténetbe. Azóta több folytatást is megélt a széria, most azonban az új epizód az első történetét folytatja, mintegy figyelmen kívül hagyva a korábbi részeket.

halloween-2018.jpg

A slasher egyébként az exploitation, az olasz giallo, a horror és a pszichothriller kevercséből létrejött műfaj. Filmjeiben gyakran tűnnek fel a kiszolgáltatott fiatalokra, főleg lányokra vadászó pszichopaták, a nagyközönség számára is jól ismert arctalan vagy maszkos, éles szúró-vágóeszközökkel felszerelkezett gyilkosok. Wes Craven remekművei mellett, mint például A Texasi láncfűrészes mészárlás és a Sikoly, a Halloween a legismertebb slasher.

Az új rész címe egyszerűen csak Halloween lesz. A rendező David Gordon Green azzal a Danny McBride-dal írta a forgatókönyvet, akivel több ismert filmet és sorozatot (pl. Egyszer fent, inkább lent) is készített már. A történet szerint az eredeti részben is szereplő, idén ötvenkilenc éves Jamie Lee Curtis puskával várja a diliházból szabadult, lelketlen gyilkost. A film előzetesét itt láthatjátok: