• Az utolsó jedik rendezője szerint nem biztos, hogy Kylo Ren igazatt mondott Rey szüleiről, ám ez csak a trilógia zárórészében derülhet ki
  • Rian Johnson a kirúgásáról pletykáló youtubert kifigurázó twitter-bejegyzést tett közzé, amit azonban később törölt

A Csillagok Háborúja háza táján nincs uborkaszezon nyáron sem. Újdonságok, kicsinyes botrányok, pletykák, soha véget nem érő találgatások és éles kritikák uralják a szériát övező közbeszédet. Sokan pártoltak el produkciótól az új epizódok középszerűsége és akciófilmes jellege miatt (felmerült a további spinoffok törlése is), míg mások az új trilógia hősnőjének származását próbálják kitalálni.

Rian Johnson rendező is megszólalt az ügyben és Az utolsó jedikben látottakat próbálta megmagyarázni. A filmben Kylo Ren fedi fel Rey előtt, amit a lány régóta érzett, ti. a szülei nem híres-hírhedt jedik vagy űrcowboyok voltak, hanem egyszerű guberálók. Johnson viszont nagy meglepetést okozva kétségbe vonta az elhangzottak igazságtartalmát. A Rey felmenőire vonatkozókat viszont az új epizód íróinak, vagyis J.J. Abrams-nek és Chris Terrionak kell tisztázniuk, hangsúlyozta.

Ugyanakkor nem csak az utóbbihoz hasonló izgalmas kérdések miatt került elő a rendező neve a héten. Egy youtuberrel is heves vitába keveredett. Mike Zeroh videóblogger megszellőztette, hogy a Disney törölte az űrszéria Johnson felügyelete alatt készülő trilógiáját. A rendező egy szarkasztikus twitter-bejegyzéssel vágott vissza, ám maga is úgy érezhette, hogy méltatlan ilyen vitákba keveredni, így végül törölte a posztot.

star-wars-9-rey.jpg