Házat vásárolni sehol nem egyszerű, rengeteg időt és pénzt emészt fel. Egyes játékstílusokban már régóta megvan ez a lehetőség, az MMO-kban pedig szinte kötelező elem. A Final Fantasy XIV: A Realm Reborn című játékban azonban egy otthon megvásárlása azonban mindennél nehezebb volt eddig, ugyanis hihetetlenül limitált számban álltak rendelkezésre megvehető telkek, szerverenként összesen párezer hely találhatott gazdára, és ezen a 4.1-es frissítés sem segített.  Utóbbi 720 otthont adott hozzá a játékhoz, ráadásul azok megvásárolható mennyisége sem volt limitálva.

A 4.2-es update megjelenésével azonban ez meg fog változni. Joshida Naoki kijelentette, hogy be fogják vezetni a korlátozást, de hogy ez pontosan mit jelent, nem fejtette ki bővebben a szakember. Azt viszont elmondta, hogy növelik azon területek számát, ahol házat lehet venni, Azon még gondolkodnak, hogy hány ilyen területet adnak hozzá a programhoz, de figyelembe veszik a játékosok visszajelzéseit is.

Úgy tűnik, hogy megoldódik a hajléktalanság, de az ismert tény, hogy az ingatlanpiac gyorsan változik, a való életben és a játékok világában is.

qw5p33ycdbgz7yl73xdsyg-650-80.jpg