Remek játék volt a 2016-ban megjelent Final Fantasy XV, és bár a sorozatot elsősorban konzolcímként tartják nyilván a játékosok, régóta megjelennek PC-n is az egyes részek, és ez alól a Final Fantasy XV sem kivétel. A Square Enix az Nvidiával együttműködésben készíti a programot, ami még jobb lesz, mint PS4-en vagy Xbox One-on. Hadzsime Tabata erről és a PC változatról beszélt a Gamescomon:

"Az Nvidiával való együttműködésünk azt jelenti, hogy meggyőztük a céget, hogy komolyan vesszük a PC-s piacot. A tény az, hogy együtt dolgozunk velünk, és segítettek abban, hogy ezt a nagy bejelentést megtegyük. A Final Fantasyról kialakult az a kép, hogy minden játékosnak ugyanazt az élményt nyújtja, Az FFXV-el egy kicsit más irányba indultunk el. Minden egyes játékkal minden játékos teljesen egyedi élményt kap. Úgy gondolom, hogy a modközösség ezt kihasználva hihetetlen dolgokat fog megalkotni, és ez nagyon izgalmas."

A Final Fantasy XV meg fog jelenni a Steamen és az Originen is, előbbin pedig teljes lesz a Steam Workshop támogatás. A kiszivárgott gépigény még nem végleges, jelenleg az optimalizáció zajlik, de Hadzsime Tabata szerint a játék megfelelően fog futni öregebb PC-ken is, persze akkor, ha valakit nem érdekel a natív 4K, a HDR és a csili-vili effektek. Tabata reméli, hogy a PC-s játékosok meglátják a Square Enix erőfeszítését és azt a munkát, amit beletesznek a PC-s változatba, "Komolyan vesszük a kihívást, és nagyon örülnénk annak, ha kapnánk a játékosoktól visszajelzéseket, reakciókat, ami megmutatná, hogy elértük azt, amit elvártak tőlünk."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!