Folytatódik a Duke Nukem-perMint azt jól tudjuk, május elején a Take-Two Interactive beperelte a 3D Realms anyacégét, az Apogee Software-t (nem összekeverendő az Apogee Software LLC-vel, amely a Duke Nukem Trilogyt készíti), mivel azok megszegték a szerződésükben foglaltakat, elvégre 12 év alatt sem sikerült elkészíteni a Duke Nukem Forevert. A kiadó 12 millió dollár kártérítést követel, ám az Apogee és különösen a 3DR másképp látja ezt. A játék kitalálója, George Broussard ugyanis azt állítja, hogy csak 2,5 millió dollárt kaptak a játék fejlesztésére, és ezt is csak 2008 derekán utalták át számukra, ellenben ők 20 milliót fektettek a projektbe. Broussard szerint a T2 alaptalanul követeli rajtuk a 12 millió dollárját, hiszen azt a pénzt a GT Interactive/Infogrames párosának adták, és mivel ők akkoriban nem voltak tagjai ezeknek a cégeknek, semmi közük a dologhoz.

A T2 természetesen nem ismerte el ezeket az állításokat, a június 15-én nyilvánosságra került vádiratokból pedig ki is derült, miért. Az óriáskiadó úgy látja, hogy a 3DR figyelmeztetés nélkül állította le a Forever fejlesztését, miután ők megkérték őket, hogy adják át a játék forráskódját egy külsős csapatnak, akik majd elkészítik a játék Xbox 360-as átiratát. Broussard szerint azonban nem volt váratlan a lépésük, hiszen ők annak ellenére is a szerződésben foglaltaknak megfelelően haladtak (pff... na persze), hogy a kiadó többszöri felszólítás után sem utalt át pénzt. A végső lökést azonban az adta, hogy T2 megpróbálta felvásárolni a céget és a játék licenceit, de egy elfogadhatatlan ajánlattal álltak elő, így a fejlesztőknek nem volt más választásuk, mint elbocsátani a csapat nagy részét, de a céget — mint később kiderült — nem zárták be. A fejlesztés állítólag tovább halad egy nagyon kis csapattal, de felmerül a kérdés: vajon miből finanszírozzák mindezt? Nos, a T2 szerint a cégnek számos offshore bankban van számlája, és az ezeken lévő sikkasztott pénzből tartják fenn magukat.

A vádiratból egyébként az is kiderült, hogy 2007-ben a T2 egy különálló Duke Nukem-játék fejlesztésébe kezdett, Duke Begins címmel, ám a projektet idén áprilisban leállították. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy a Take-Two is megszegett egy szerződést, ezért a Apogee Software beperelte őket. Az ügyre még nem reagált a T2, de nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy alakul ez az egész dolog, hiszen ezen múlhat a DNF jövője.