• A Capcom fejlesztői és a Square Enix is lemondták a PAX Easten való szereplést
  • Az EA sem utazik a Game Developers Conference-re

Boston polgármestere a minap komoly kritikát fogalmazott meg a Sony-val szemben, mondván Massachusetts államban extrém alacsony a koronavírussal kapcsolatos rizikófaktor, így a PAX East kihagyásával csak pánikot keltenek és a sztereotípiákat erősítik. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem nyugtatta meg a többi kiadót, további szereplők mondták le ugyanis a részvételt a hétvégi rendezvényről.

folytatodik-a-koronavirus-panik-az-ea-a-capcom-es-a-square-enix-is-visszavonulot-fujt.jpg

A Square Enix kifejezetten a koronavírusra hivatkozva marad távol, ami miatt több tervezett program is meghiúsul - a Final Fantasy 14 továbbra is kint lesz a showflooron, a fejlesztők előadása és az autogramosztás azonban elmarad.

A Capcom egy Monster Hunter: Festa eseményt tervezett a rendezvényre, ami nem marad el továbbra sem, a fejlesztők azonban végül nem utaznak el Japánból - ők nem indokoltak, de a helyzet itt is egyértelmű.

Nemcsak a PAX East, hanem a Game Developers Conference is érintett, melynek kapcsán a Sony és a Facebook Gaming mellett a Kojima Productions is jelezte már távolmaradását. Most pedig az EA is beállt a sorba: hivatalosan nem fognak részt venni a rendezvényen, és más események kapcsán is erősen limitálják az utazásokat, számukra ugyanis a dolgozóik egészsége az első - áll a közleményben.

Támogasd te is a PC Gurut!