• Kihagyja a Game Developers Conference-t a Kojima Productions
  • Egyéb fejlemények is vannak a koronavírus kapcsán

Mára sajnos már a videojáték-iparban is mindennapossá váltak a koronavírussal kapcsolatos híradások, miután egyre több rendezvényt érint a járvány. A legújabb ilyen a Game Developers Conference, melynek szervezői igen komoly óvintézkedéseket jelentettek be a közelmúltban, ez sem győzte meg azonban a Sony-t és a Facebook Gaminget, akik az előző héten úgy döntöttek, mégsem vesznek részt a márciusi konferencián.

kodzsimaek-is-visszavonulot-fujtak-a-koronavirus-miatt.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, a történet ezzel még nem zárult le, most ugyanis újabb csapat csatlakozott hozzájuk: a Kojima Productions is lemondta a szereplést, ennek következtében pedig Kodzsima Hideo tervezett előadására sem fog sor kerülni.

Ha már koronavírus és rendezvények: a Sony korábban a most hétvégén esedékes PAX Eastet is lemondta, szintén a járványra hivatkozva. A helyszínül szolgáló város, Boston polgármestere, Marty Walsh emiatt levelet írt a Sony elnökének, szerinte ezzel ugyanis rossz példát mutatnak, nem a tények alapján döntenek ugyanis (miszerint Boston rizikófaktora extrém alacsony), hanem a félelem vezérelte őket, amivel csak erősítik az emberekben a sztereotípiákat.

Támogasd te is a PC Gurut!