• A Blizzard nem tartja meg Indonéziában a Masters Tour Hearthstone-versenyt
  • Az ok a térségben tomboló koronavírus-járvány
  • Az új helyszín Los Angeles, a kvalifikált játékosok kompenzációt kapnak

A Kínában kitört koronavírus-járvány miatt több rendezvényt is el kellett már halasztani: több nagy esportverseny is érintett például, de a minden korábbinál jobban beharangozott Taipei Game Show is elmaradt végül. Most pedig újabb sajnálatos változásról vagyunk kénytelenek beszámolni: a Blizzard bejelentette, hogy nem tartja meg a Masters Tour Indonesia Hearthstone-versenyt.

a-blizzard-felti-a-jatekosait-amerikaba-tettek-at-a-hearthstone-versenyt-a-koronavirus-miatt.jpg

Az ok itt is a koronavírus-járvány, a Blizzard ugyanis nem szeretné kockáztatni a játékosok, a stáb és a szervezők egészségét és biztonságát, ezért azt a döntést hozták, hogy Indonézia helyett a Los Angeles-i Next Generation Esports stúdióban fogják megtartani a négynapos versenyt, melyet március 20. és 23. között rendeznek majd.

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az indonéz partnereinknek, az AKG Gamesnek és a Salim Groupnak. Hihetetlenül megértőek voltak, több nehéz beszélgetésem is volt velük, és tudattam velük a jövőre vonatkozó terveinket. Érthető mód csalódottak, de megértették, miért döntöttünk így. Egyértelműen az a cél, hogy a későbbiekben folytatódjanak ezek a beszélgetések a lehetőségekről, és hogy legyen egy rendezvény Indonéziában" - mondta a Hearthstone esportügyeiért felelős Alex Charsky a Dot Esportsnak adott interjújában.

A Blizzard a több mint 300 meghívott játékost is kárpótolja: azok, akik benyújtják nekik a megfelelő foglalási dokumentumokat Indonéziára és Los Angelesre vonatkozóan, 250 dolláros kártérítésben részesülnek.

Támogasd te is a PC Gurut!