• A Game Developers Conference szervezői komolyan veszik a koronavírus-járványt
  • Jelentős egészségügyi óvintézkedéseket vezetnek be
  • A kínai kiállítók és látogatók nem vehetnek részt a rendezvényen

Közleményt adtak ki a március 16. és 20. között esedékes Game Developers Conference szervezői, miután a Kínában kitört koronavírus-járvány következtében nagyon komoly szigorításokat kell bevezetniük a San Francisco-i Moscone Centerben

gdc-2020-nagyon-komoly-ovintezkedeseket-vezettek-be-a-koronavirus-miatt.jpg

A helyszín az influenzaszezonra vonatkozó protokoll szigorított formáját vezeti be a rendezvény idejére, a gyakran érintett felületek nagyon sűrű fertőtlenítésével, a padlószőnyegek napi szintű takarításával és megnövelt mennyiségű kézfertőtlenítő kihelyezésével. Emellett a szervezők minden látogatót figyelmeztettek a személyes egészségügyi óvintézkedésről, mint a gyakori és alapos kézmosás, a papírzsebkendő használata vagy éppen a szemek, az orr és a száj fogdosásának elkerülése.

Az Egyesült Államok kormányának szigorítása miatt egyébként a kínai látogatók idén nem vehetnek részt a rendezvényen, mivel nem kapnak vízumot, mint ahogy a kínai kiállítók sem lesznek jelen, csak akkor, ha amerikai dolgozókkal is tudnak standot állítani. Ez mindkét esetben nagyjából 2 százalékos kiesést jelent.

Támogasd te is a PC Gurut!