• Mégsem jelenik meg márciusban a The Outer Worlds Switch-verziója
  • A koronavírus-járvány miatt nem tudják időben befejezni a fejlesztést
  • Viszont nem csak letöltőkód lesz a dobozos verzióban
  • Eddig több mint 2 millió példány fogyott a játékból

Folyamatosan igyekszünk beszámolni nektek a Kínában kitört koronavírus-járvány hatásairól a videojáték-iparra vonatkozóan, amely kezdetben "csak" rendezvényeket érintett, most azonban már ott tartunk, hogy a hardverszállítmányokra is kihatással van, sőt, akár még a PS5 és a következő generációs Xbox is csúszhat miatta.

Természetesen a régióban található fejlesztőstúdiók is érintettek, rajtuk keresztül pedig nemcsak a helyi, hanem a nyugati kiadók is, hiszen számos cégóriásnak vannak részlegei vagy partnerei távol-keleten - most éppen a The Outer Worlds kiadója, a Private Division került bajba emiatt.

megvan-az-elso-jatek-amelyik-a-koronavirus-miatt-kesik.jpg

Az Obsidian Games tavaly debütált RPG-je eredetileg március 6-án jelent volna meg Switch-re, úgy tűnik azonban, hogy a múlt heti bejelentés óta rosszabbodott a helyzet, most ugyanis bejelentették, hogy csak egy későbbi - egyelőre még nem meghatározott - időpontban fog megjelenni a nintendós port, melyet a Virtuos fejleszt.

Apró öröm az ürömben, hogy - az eredeti tervekkel ellentétben - a dobozos verzió nem letöltőkódot, hanem tényleges kártyát fog tartalmazni, ám hogy mikor érkezik, az nagyban függ a járvány alakulásától is. Illetve még egy jó hír a végére: kiderült, hogy eddig több mint 2 millió példány fogyott a játékból.