• A Sony nem lesz ott a Game Developers Conference-en
  • A Facebook Gaming is inkább online mutatja be Oculus újdonságait
  • Az ok a koronavírus-járvány

Aki követte az elmúlt hetek eseményeit, annak nem mondunk újdonságot azzal, hogy a Kínában kitört koronavírus-járvány már a játékiparon is igen komolyan érezteti hatását. Több rendezvény is elmaradt miatta, nemrég a Game Developers Conference szervezői is komoly óvintézkedéseket jelentettek be, most pedig úgy tűnik, hogy több komoly kiállítóról is le kell mondaniuk.

ujabb-rendezvenyt-mondott-le-a-sony-a-koronavirus-miatt-es-nem-csak-ok.jpg

A Sony eredetileg részt vett volna a márciusi rendezvényen, végül azonban úgy döntöttek, hogy kihagyják az idei GDC-t.

"Azt a nehéz döntést hoztuk, hogy nem veszünk részt a Game Developers Conference-en a koronavírussal kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt. Úgy éreztük, ez a legjobb döntés, miután a vírussal kapcsolatos helyzet és a globális utazási korlátozások napi szinten változnak. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy le kellett mondanunk a részvételt, de munkaerőnk egészsége és biztonsága a legfontosabb" - áll a Sony közleményében.

Ez rövid időn belül a második rendezvény, amit a koronavírus miatt mond le a Sony - a jövő heti PAX Easten sem lesznek ott, ahogy a The Last of Us: Part 2 sem.

Nemcsak ők hátráltak meg, hanem a Facebook Gaming is, akik több Oculus újdonsággal is készültek, végül azonban csak online fogják ezeket bemutatni.

"A dolgozóink, a fejlesztői partnereink és a GDC-közösség egészségét és biztonságát szem előtt tartva a Facebook idén nem lesz ott a Game Developers Conference-en a koronavírussal kapcsolatos növekvő egészésügyi kockázatok miatt. Továbbra is tervezünk izgalmas bejelentéseket, melyeket videókon, online kérdezz-feleleken keresztül fogunk megmutatni, és partnereinkkel is tartunk majd találkozókat a következő hetekben" - mondta a cég egyik szóvivője.

Támogasd te is a PC Gurut!