• További leépítésekre készül az Activision Blizzard
  • Az európai kiadói részleget alakítják át

Meglehetősen felemás hírek érkeztek ezen a héten az Activision Blizzard háza tájáról, hiszen amíg a hét elején az volt a téma, hogy nagyjából 50 embert elküldenek az e-sport részlegről, addig nem sokkal később fény derült arra, hogy a kiadó vezérigazgatója, Bobby Kotick gigantikus, 200 millió dolláros bónuszra számíthat. Ez a nem éppen örömteli "sorminta" most folytatódik, a céghez közeli források ugyanis a GamesIndustry.biz stábjának megerősítették, hogy további leépítések jönnek.

folytatodik-a-leepitesi-hullam-az-activision-blizzard-haza-tajan.jpg

Ezúttal az európai kiadói részleg érintett: a német, a francia, a spanyol, a brit és a holland irodáknál is elbocsátások várhatóak, miután az Activision Blizzard egyetlen központi főhadiszállásra szeretné koncentrálni erőit a kiadói tevékenységet illetően a kontinensen, méghozzá az Egyesült Királyságban. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy egyre inkább a digitális disztribúció kerül előtérbe.

"Megosztottuk terveinket az európai csapatainkkal, hogy miként tervezzük továbbfejleszteni a vállalatot, igazodva a változásokhoz, hogy tovább szolgálhassuk a játékosainkat és jó pozícióban legyünk a régióban a jövőbeli növekedéshez. Minden lépést megteszünk majd azért, hogy támogassuk dolgozóinkat és megkönnyítsük a váltást azon kollégák számára, akik érintettek lehetnek ezen változásokban" - nyilatkozta a kiadó az oldal megkeresésére.

Ez néhány hónapon belül már a negyedik alkalom, hogy az Activision Blizzard leépítést jelent be, miközben korábban jelentős, 2000 fős bővülést vázoltak fel.