• Kirúgtak nagyjából 50 dolgozót az Activision Blizzard e-sport részlegétől
  • A kiadó terveiben továbbra is szerepelnek az élő rendezvények

Bár a videójáték-ipar összességében (egyelőre) kifejezetten jól jött ki a járványból a piaci mutatókat tekintve, vannak olyan szegmensek is, ahol kevésbé örömteli a helyzet: ilyen például az e-sport, ahol az élő rendezvények kiesése mindenképpen érezteti hatását. Ezt bizonyítja most az Activision Blizzard lépése is, a Bloomberg és a Sports Business Journal ugyanis úgy értesült, hogy nagyjából 50 dolgozót küldenek el a kiadó e-sport részlegétől.

ujabb-leepites-az-activision-blizzardnal-50-embert-kuldenek-el-az-esport-reszlegtol.jpg

A GamesIndustry.biz megkeresésére a cég egyik képviselője úgy nyilatkozott, hogy reagálniuk kell a mostani helyzetre, és azokat sem hagyják teljesen magukra, akik a leépítés áldozatai lettek, hiszen egészségbiztosításukat további egy évig fizetni fogják, valamint legalább három havi végkielégítésre is számíthatnak az érintettek. Ami pedig az e-sport jövőjét illeti: az Activision Blizzard terveiben továbbra is szerepelnek az élő Overwatch League és Call of Duty League események – amint lesz lehetőség ezek megtartására persze.

Nem ez a kiadóóriás első leépítése ebben az időszakban: az elmúlt hónapokban egy francia és egy holland részleget is bezártak, de az ázsiai régióban is voltak leépítések. A legnagyobb visszhangja azonban a két évvel ezelőtti kirúgáshullámnak volt, amikor nagyjából 800 dolgozót küldtek el. Nemcsak leépít ugyanakkor a cég, hanem toboroz is: tavaly októberben bejelentették, hogy 2000 új alkalmazottat szeretnének felvenni.