• Körülbelül 200 millió dolláros bónuszt kaphat Bobby Kotick
  • Egy befektetői csoport szerint ez felelőtlen és etikátlan

Tegnap kiderült, hogy újabb leépítés várható az Activision Blizzard háza táján, miután nagyjából 50 dolgozót terveznek elküldeni az e-sport részlegtől. Mindezt úgy, hogy a vállalat eközben szárnyal: a kiadó rekordnak számító 8,09 milliárd dolláros bevétellel zárta a tavalyi évet, most pedig kiderült, hogy a vezérigazgató, Bobby Kotick is brutálisan magas prémiumra számíthat.

hiaba-a-lepitesek-brutalis-bonuszok-varnak-az-activision-blizzard-vezerigazgatojara.jpg

A cég elnöke visszamenőlegesen is megkap bizonyos bónuszokat, miután a részvényárfolyam közel megduplázódott egy év alatt, a teljes kifizetés pedig elérheti a 200 millió dollárt is. A CtW befektetői csoport szerint – melynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet a felelőtlen és etikátlan működésre – ez több mint megkérdőjelezhető, hiszen a növekedés részben a körülményeknek tudható be.

"Bár az Activision részvényárfolyamának növekedése dicséretes, ahogy arra korábban is felhívtuk már a figyelmet, ez az eredmény önmagában nem igazol egy ilyen óriási mértékű kifizetést a vezérigazgató számára. Számos olyan faktor van azok között, melyek az árfolyam növekedését okozták, amely közvetlenül nem köthető Kotick vezetői tevékenységéhez. Az például, hogy a videójátékok a kevés szórakoztatási forma egyikévé váltak a járvány alatt, számos cég számára növekedést hoztak a játékiparon belül, függetlenül a vezetők tevékenységétől és a stratégiai döntésektől" – nyilatkozta a csoport egyik vezetője, Michael Varner.