• A Netflix hivatalosan bejelentette, hogy elkészül a Nyerd meg az életed (Squid Game) 2. évadja
  • Márciusban, illetve nyáron debütálhat a Bridgerton 2. és a Stranger Things 4. évadja
  • Karakterelőzetest kapott A nagy pénzrablás koreai feldolgozása

Mostanában úgy érezhetjük, hogy Korea biztosítja a Netflixnek az utánpótlást. Immár hivatalos, hogy elkészül a szolgáltató történetében messze legmagasabb nézettséget hozó Nyerd meg az életed (Squid Game) második évadja. Ted Sarandos, a platform vezetője úgy fogalmazott, hogy „a Squid Game univerzum csak most indul.” Az univerzum jelleget közelebbről nem fejtette ki, csak annyit mondott, hogy az élő játékok és árucikkek révén a produkció a szolgáltatón kívüli anyagi potenciállal is rendelkezik. Sarandos bejelentette továbbá a Bridgerton márciusban debütáló második szezonját és a Stranger Things nyárra tervezett negyedik felvonását.

mv5bnza1mmy0odqtndawns00zja5lthjowytzmiwmmmwodu3yjc5xkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Hwang Gond-hyuk egyébként november elején beszélt arról, hogy elkezdett dolgozni a második és a harmadik évadon, további szezonok lehetősége viszont fel sem merült akkor. A széria atyja azt is elárulta, hogy a második fejezet a játék győztesét, Gi-hunt követi majd, aki ezúttal a verseny titkos szervezőit igyekszik megállítani. Aki nem látta volna, a koreai sorozat története szerint maszkos szervezők hívnak meg több száz eladósodott személyt, hogy különböző feladványokban mérjék össze erejüket. Hamar kiderül azonban, hogy a hatalmas nyeremény megkaparintásáig halálos játékokon keresztül vezet az út.

mv5bnde1y2m5mjmtyme1zi00mwi1lweymwmty2vjyzexyzdkytk2xkeyxkfqcgdeqxvyndy5mjmyntgv1.jpg

Maradva a koreai vonalnál, a Netflix elkészíti legsikeresebb nem angol nyelvű európai sorozata, A nagy pénzrablás (Money Heist) ázsiai feldolgozását is. Alex Pina spanyol heist-gengszter sorozata nemrég ért véget öt feszült szezont követően. Azt egyelőre nem tudni, hogy a remake mennyire hasonul majd az alapanyaghoz, a koreai átirat nyitóévadja mindenesetre tizenkét epizódból áll, és feltehetően saját kulturális keretei között értelmezi újra a „latinos” drámai stílust. Alább láthatjátok a karaktereket bemutató előzetest.