A Wipeout, mint önálló sorozat, már 1995 óta velünk van, és szórakoztatja az antigravitációs versenyjátékok kedvelőit. Sajnos az elmúlt három évben nem jelent meg új cím, miután a fejlesztő SCE Studio Liverpool tönkrement. Most azonban egy másik stúdió, amely a liverpooli csapat tagjaiból verbuválódott, próbál egy új Wipeout-játékot elhozni, persze más címen.

Az R8 Games Ltd  Kickstarter-gyűjtést indított a Formula Fusion című játékra. Ennek története szerint 2075-ben játszódik, egy disztópikus világban, New Yorkban, ahol a korrupció, az éhezés mindennapos, a szegények és a gazdagok között pedig nagyobb a különbség, mint bármikor a történelemben. A disztópikus világ előzménye egy hatalmas energiaháború volt, melynek végeztével tudósok megpróbáltak kifejleszteni egy alternatív energiaforrást. A kutatás eredményeként létrejött antigravitációs kvantumlevitációnak mindennél nagyobb sikere lett, mely a kereskedelemben és az iparban is vezető helyre került. A benzinüzemű autók eltűntek, megjelentek az antigravitációs utak a városok felett, illetve az azokon közlekedő járművek. A motorsport maradványain pedig új versenykategória nőtt ki: az egykori Forma 1 helyett elindult a Formula Fusion W.A.R. Leagues. 

formula-fusion.jpg

Hogy mit ígér a Formula Fusion? Sokat!

  • PC, Mac, Linus, PS4, PS Vita, Xbox One verzió készül a játékból.
  • 21 pályát, rengeteg egyedileg fejleszthető és testreszabható antigravitációs járművet.
  • Szóló, multi, osztott képernyős és eSport módot.
  • Különleges zenét olyan előadókkal, mint Dub FX, CoLD SToRAGE.
  • Olyan játékot, melynek sikeres befejezéséhez nem kell fizetni.

A Formula Fusion biztosan elkészül, hiszen már 15.000 fonttal túllépte az eredetileg gyűjteni szándékozott összeget, és még egy hét hátravan a kampányból. Alább láthattok egy nagyon korai videót a játékból, melynek megnézése után bennem erősen megfogalmazódott a kérdés, hogy a Sony mit fog szólni a Formula Fusionhöz. A játékon ráadásul dolgozik a The Designers Republic is, amely az SCE Studio Liverpool mellett aktívan hozzájárult az eredeti Wipeout megjelenéséhez.