• 2022-ben debütál a Hulun az új Hellraiser film, amit most forgatnak
  • Az eredeti regényhez nyúl vissza az R-es korhatár-besorolású opusz
  • Gótikus, romantikus horrorfilmre számíthatunk
  • David Bruckner a rendező (Éjszaka a házban, V/H/S) és Davis S. Goyer az író (A sötét lovag)

Örülhetnek a Hellraiser rajongók, ugyanis a David Gordon Green és az eredeti író, Clive Barker gondozásában készülő HBO-s sorozat mellett egy élőszereplős játékfilm érkezését is bejelentették. David Bruckner rendező (Éjszaka a házban, A rítus, V/H/S) és Davis S. Goyer író-producer (A sötét lovag, Alapítvány) felel a munkálatokért, utóbbi pedig néhány részletet is elárult a Collidernek.

Épp a forgatás közepén jár a produkció, ami egyébként megkapta az R-es korhatár-besorolást. Igaz, a film erőszakosságával kapcsolatban Goyer nevetve jegyezte meg, hogy részleteket nem árulhat el. Azt azért kiemelte, hogy a reboot kifejezetten az irodalmi alapanyaghoz, a The Hellbound Heart című regényhez kíván visszanyúlni. Az eredeti Pinheadet alakító Doug Bradley mégsem szerepel a stábban.

Feltételezhetjük tehát, hogy az immár tíz epizódból álló Hellraiser-univerzum nem egy újabb elrugaszkodott gore-látomással, hanem a sztori romantikusabb és drámaibb oldalát is felvázoló gótikus filmmel bővül majd. Egyelőre nem tűztek ki pontos premierdátumot a Hulun debütáló produkcióhoz, 2022-ben várható a premier.

hellraiser-pinhead.jpg
(A kép forrása: Collider)