• Malware-rel fertőzött hack terjedt a Fortnite csalói között
  • Ezt lekapcsolták, de több száz hasonló szoftver létezik

Ha már az ismeretlen forrásból származó szoftverek, mint amilyenek a különféle wallhackek, és aimbotok letöltésére fittyet hánynak a csalók, akkor itt egy újabb példa arra, hogy ez bizony kétélű fegyver. Esetünkben egy csalással „egybecsomagolva”, annak telepítésekor hitelesítette önmagát, és az áldozatok teljes webforgalmát saját magán (helyesebben szólva egy kijelölt proxyszerveren) irányította át. Itt pedig meghatározott reklámokra cserélték a böngészőben megjelenőket, így pénzhez juttatva a készítőket. Ja, és persze sem aimbot, sem ingyen V-bucks halmok nem várták a csalni vágyókat.

Elsülhetett volna rosszabbul is a dolog, elég, ha egy keyloggert (billentyűleütéseket rögzítő és továbbító program) telepítenek és egy óvatlan pillanatban, akár megbízott helyen megadott bankkártyaadatainkkal távozhatnak. De egyéb kártevők, vagy zsarolóprogramok becsempészése sem lehetetlen kihívás, szóval hackerek, jobb, ha vigyáztok, mert fordítva is elsülhet a puska.

Mire a Rainway kutatói lelőtték a szervert, mintegy 78.000 letöltést generált a program, és több száz másik malware-rel fertőzött hacket is azonosítottak. Még egyszer emlékeztetnénk mindenkit: ha egy „szolgáltatás” ingyenes, akkor jó eséllyel Te és az adataid a fizetőeszköz.

fortnite-fake-hack.jpg