• Eltűnnek a loot boxok a Forza Motorsport 7-ből
  • Valamint a valódi pénzért megvehető prize tokeneket se vezetik be
  • Ezek a változások a Forza Horizon 4-re is igazak lesznek majd

Az utóbbi körülbelül fél évben igen szép botrány robbant ki a lootboxok körül, melyre nem csak a mainstream média, hanem az egyes kormányzatok is lecsaptak, a felhajtást látva pedig a fejlesztők és kiadók is elkezdtek elpártolni a módszertől. Most épp a Forza játékokat készítő Turn 10 jelezte egy hivatalos blogposztban, hogy a prize crate-ként ismert lootboxokat eltávolítják a Forza Motorsport 7-ből, míg a valódi pénzért megvehető prize tokeneket be se fogják vezetni.

A prize crate lényegében egy lootbox, melyben exkluzív kocsikat vagy kozmetikai elemeket találhatunk, ellenben nem valódi pénzért kell megvenni, míg a prize tokenekért már ki kell nyitnunk a pénztárcánkat, ráadásul ezekért különféle játékbeli előnyöket biztosító tárgyakat is vásárolhattunk.

A blogposzt szövege szerint a stúdió elsősorban a játékosok negatív visszajelzései alapján hozta meg ezt a döntést, azonban maguk a ládák csak kicsit később, egész pontosan télen fognak felszívódni a játékból, mert egy ilyen komplex rendszer kivezetésére időre van szükség. Addig is változott viszont egy kicsit a rendszer, hiszen csak a kozmetikai elemeket maradnak a ládákba, az exkluzív autókat eltávolítják onnan. Valamint további jó hír lehet, hogy ezek a változások az idén októberben érkező Forze Horizon 4 esetében is érvényben maradnak majd, azaz ott sem kell loot boxok megjelenésétől tartanunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!