Az IceSitruuna első alkotása a Tower Hunter: Erza’s Trial című 2D-s roguelike volt, főszerepben a névadó Erzával. A történet szerint, miután hősnőnk sikeresen teljesítette misszióját, és megtisztította a szóban forgó hatalmas tornyot, a hadsereg feltörekvő üdvöskéjévé lépett elő. A nemrég megjelent második felvonásba 2 évvel később csatlakozunk be, a fejlődés pedig rögtön szembetűnő, a Frontier Hunter: Erza’s Wheel of Fortune ugyanis már korai hozzáférésű állapotában is sok-sok változással és változtatással várja a régi és az új rajongókat egyaránt.

Streamkirálynő

Erza – ahogyan már említettem – sikereinek köszönhetően saját világának feltörekvő hírességévé lépett elő, amit mi sem támaszt alá jobban, mint a streamjeit követő nézősereg. Népszerűnek lenni pedig önmagában véve sem egyszerű, hát még, ha emellett egy felderítőcsapat vezetői is vagyunk. Háttérinformáció gyanánt elég annyit tudni, hogy a birodalom feltalálta az űrhajókat, az emberek pedig missziókat indítottak az addig elérhetetlen tájak felfedezésére, amik azonban úgy tűnik, hogy korántsem veszélytelenek. Ugyan a sztoriról a rövid játékidő alatt túl sok információt nem tudunk meg (és spoilerezni sem szeretnék), annyi már most bizonyos, hogy felderítés közben változatos helyszíneken kaszabolhatjuk, rúghatjuk és lövöldözhetjük magunkat keresztül.

Erzasztikus

Habár a fejlesztők elmondása alapján a program még minimum egy évig korai hozzáférésben lesz csak elérhető, a játszható tartalom már most is igazán élvezetes és impozáns. A rövid kalandozás keretében megismerjük mindhárom hősnőnket, akik között egyszerűen válthatunk a kifejezetten intenzív harcok alatt. Az összecsapások során rúgások, ütések, lövések, suhintások és különböző mágiák repkednek, végtelen kombinációkban, felpezsdítve ezzel az amúgy sem unalmas játékmenetet. Az akció mellett a különféle gyűjtögetnivalókból sincs hiány, hiszen megannyi fegyvert, páncélt, amulettet fabrikálhatunk magunknak, sőt akár még különféle ételeket is készíthetünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A program igazán jó példa arra, hogy ne ítéljünk meg valamit pusztán a grafika alapján: a néhol kifejezetten bénácska átvezető videók ellenére ugyanis a harc és a karakterek mozgása folyamatos és kézreálló. Egészen sok kis és nagy ellenfél kapott helyet a történetben, az ellenük vívott csaták pedig kifejezetten szórakoztatóak, és bár egyszerűnek nem nevezném őket, mihelyst begyakoroltuk a lények mozgását, diadalmas győzedelmet arathatunk felettük. Az egyetlen hiányérzetem a nagyobb összecsapások során jött elő, a védekezés ugyanis jelenleg kimerül az ugrálásban és a lehajolásban. A metroidvania elemek egyébként jól állnak a történetnek, a helyes útirány keresgélése közben pedig még különböző küldetéseket is lehetőségünk van felvenni. A lányok ruhája és haja egyéni preferencia alapján változtatható és színezhető, úgyhogy tartalom terén igazán nincs okunk a panaszra. A fontosabb párbeszédek igényes japán szinkront kaptak, a feliratok viszont még nem mindenhol tökéletesek.

Amennyiben a Frontier Hunter: Erza’s Wheel of Fortune felkeltette érdeklődéseteket, akár a „tesztelésébe” is érdemes beszállni, a fejlesztők ugyanis a játékosok visszajelzései alapján szeretnének javítani az összképen. Kész állapotában aztán még ennél is több tartalomra, mindent teljesítve pedig akár 30-40 órányi játékidőre is számíthatunk – ennek tükrében azonban előreláthatólag az ára is emelkedni fog. Mindent összevetve a program egyelőre ígéretes „animés” metrodivaniának tűnik, szimpatikus főhősnőkkel és izgalmas összecsapásokkal.