Nemrég Richard Garriott a túl sok játékossal végrehajtott túl korai bétatesztet is okolta azért, hogy nem lett igazán sikeres a Tabula Rasa. Adam Carpenter, a Fury vezető dizájnere is említett hasonló dolgokat, de mielőtt belemennék a részletekbe, lássuk, mi is a helyzet a játékkal. December 14., az Age of the Chosen update óta ingyen lehet letölteni az MMOG-t és játszani vele, és ez nem is fog már változni, végleges a döntés. Ez a kiegészítő a "Chosen" fajt teszi elérhetővé, aminek az az előnye, hogy bármilyen fegyvert használhat, az összes játéktípusban használható, és mind a 400 képességet megszerezheti. Aki ezzel a fajjal megy, vehet "Hős" státuszt is 19,99 dollárért, ami mellé egyből kap egy "Halhatatlan" státuszt is, de ezt már ingyen; ezekkel pedig sokat lehet tápolni a karaktereken.

Fury: ingyenesség, kiegészítő, utózöngékÉs akkor a háttérről egy kicsit bővebben, mert van itt néhány említésre méltó dolog. Először is, bár az Aurannál nagy létszámcsökkentés ment végbe, a Trainz játékokkal kapcsolatban tovább folyik a munka, és a Furyhoz is adnak ki kisebb-nagyobb letölthető tartalmakat, mert az elbocsátások után a csapat egy szűk, lelkes magja megmaradt, és ők rendszeresen jelentkeznek majd az újdonságokkal, reményeik szerint sűrűn.

De mi is vezetett oda, hogy sok játékos és a sajtó jó része is főként negatív kritikával illette a játékot? Kezdhetjük a sort a rossz marketinggel, a gyenge csapaton belüli morállal (a fejlesztők nagy hányada csak egyszerű melóként fogta fel a Fury készítését, nem lelkesedtek egy cseppet sem), a korai bétatesztek rossz kimenetelével vagy a kaotikus irányítással, a rendes tréning hiányával. Ezek közül néhány már magában is elég ok lenne arra, hogy megbukjon egy játék, de így együtt csoda, hogy egyáltalán meg tudott jelenni, és vannak regisztrált játékosok. Azért mi feltettük a játékot a letöltéseink közé és részletes útmutatót is találhattok a telepítési procedúráról!

A játék vezető dizájnere, aki egyben az Auran kreatív igazgatója is, azt nyilatkozta egy nemrég megjelent interjúban, hogy a fent említett hibákból sokat tanult ő és csapata is, és nem fogják ezeket újra elkövetni, kemény tanulópénz volt ez számukra. A Fury, mint említettem, tovább fog gyarapodni, szeretnék minél élvezhetőbbé tenni. A jövője talán szebb lesz, mint a jelene...