Azok az élelmes ifjak, akik idejében előrendelték az év kirobbanó sikerjátékának tűnő No Man’s Skyt, egy ajándék űrhajót kaptak ajándékban. Az internet felröppent hírek alapján azonban ezek az emberek jobban teszik, ha várnak a hajó igénylésével, ugyanis mint kiderült, ezzel megóvhatják magukat a későbbi elkeseredett hajtépésektől. Ebbe a hibába ráadásul nem is olyan nehéz beleesni, hiszen az előrendelői változatban már belépéskor figyelmeztet a program a jobb alsó sarokban található kis üzenettel az átvételre váró ajándékra.

A helyzet ugyanis az, hogy ha már egyből a játék elején megpróbálod beváltani jogos jussodat, azzal előfordulhat, hogy a program átugorja a tutorial részt, amelyben többek között a hiperhajtómű elkészítését is megtanulhatod, valamint megszerezheted hozzá a szükséges tervrajzokat.

A bónusz hajó ugyan alapból rendelkezik hiperhajtóművel, amely a csillagközi utazáshoz elengedhetetlen, azonban ha a játék későbbi pontján túladsz a kezdeti járműven, könnyen ott találhatod magad egy lakatlan bolygón hiperhajtómű tervrajzok és skill nélkül. Ezt pedig ugye senki sem akarja, higgyétek el, nagyon cudar érzés!

Természetesen van más lehetőség a tervrajzok megszerzésére, sajnos azonban azok nem nőnek minden bokorban, így igencsak ajánlatos még az elején megszerezni őket, szépen, zökkenőmentesen.

A problémát rövid idő alatt jó néhány játékos jelezte, és habár a beszámolók egyelőre a PS4 változatra korlátozódnak, nagyon könnyen előfordulhat, hogy a holnap megjelenő PC-s verzióban is tetten érhető lesz majd.

A fejlesztő Hello Games ez idáig nem kommentálta a problémát, azonban valószínűleg egy hasonlóan kis kaliberű malőrrel állunk szemben, mint a játékosok találkozásának ellehetetlenülése a játéktérben. Egy ekkora hangvételű játéknál ezek mindennaposak, de egy szó, mint száz, legyetek türelemmel!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!