Az új Mass Effect-játék már gőzerővel készül, igaz, azt nem tudni, hogy folytatás, mellékszál, előzmény, vagy egyáltalán mi lesz belőle. Annyi bizonyos csupán, hogy jön, s hogy technológia terén maga mögött hagyja az Epic megoldásait, a házon belüli Frostbite 3-ra épülve.

Nos, az Official Xbox Magazine mikrofonvégre kapta a franchise jelenlegi legfontosabb alkotóit, Casey Hudsont, Mac Walterst, Dusty Evermant, Mike Gamble-t és Preston Watamaniukot, akik elárulták, hogy bár Shepardnek vége, a sorozat tele van karizmatikus és erős karakterekkel, akik már önmagukban is elbírnbak egy játékot a vállukon. Így elképzelhető, hogy a jövőben tematikus, híresebb szereplőkre összpontosító mellékágakat kapunk, melyek nem kapcsolódnak a fő történetszálhoz.

Casey "nem lesz minden befejezés egyformaJAVÁRJ" Hudson Garrust hozta fel példaként, aki a C-Secnél töltött idejével simán megtöltene egy Mass Effect-epizódot. Everman szerint Garrus "a saját jogán is hősnek minősül", így ideális főszereplő alapanyag, míg Watamaniu Gruntot látná akcióban egy sokkal brutálisabb harci stílussal felvértezett alkotásban.

Mac Walters szerint a negatív karakterek is megérnek egy misét, konkrétan Ariát (ő már kapott saját DLC-t), Illusive Mant (róla regény jelent meg), és Kai Lenget hozta fel, akikről úgy véli, sikerre tudnák vinni a saját mellékágaikat. Végül Mike Gamble Javikot emlegette fel, akiről el lehetne mesélni, hogyan foglalja el helyét az általa még ismeretlen Tejútrendszerben.

Ti szívesen látnátok karakterspecifikus Mass Effect-folytatásokat? Ha igen, ki lenne a legjobb választás?