Azok, akik előrendelik a Dead Space 3 limitált kiadását, két csomagot is kapnak. A First Contact Bundle-ben a First Contact Suit található, amit az SCAF mérnökei építettek kifejezetten arra a célra, ha viselőjének hosszabb időt kell vákuumban töltenie, illetve abban az esetben is védelmet nyújt, ha idegen lényekkel találkozik. A ruhát arany színnel és extra vastag páncélzattal bolondították meg a tervezők. Ehhez mind színben, mind pedig funkciójában passzol a Negotiator névre keresztelt fegyver, mely szintén az SCAF műhelyében született meg. A titkos szerkezet a hivatalos papírokon tudományos eszközként szerepel, de Tesla-ágyújának és lézerének köszönhetően inkább egy halálos támadófegyvernek felel meg.

A Witness the Truth Bundle mellőzi a fényűző arany színeket, s egy harcedzett gúnyát, illetve egy modifikált fegyvert ad az előrendelők kezébe. A Witness Suit a Tau Volantison megfordult bányászok hagyatéka, kik miután egy rejtélyes leletet találtak, furcsa írásokkal a ruhájukon kerültek elő, s azt állították, hogy „látták az igazságot.” Persze ismerve a játékot, ez az igazság csak rosszat jelenthet, így kész szerencse, hogy a ruha mellé az AL-2 gépkarabély módosított változatát is megkapjuk, egy hasznos kis sörétes puska kiegészítővel.



A Dead Space 3-mal kapcsolatban még fontos tudni, hogy a sorozat történetében először lehetőséget kapunk arra, hogy változtassunk a fegyvereinken; szinte bármilyen kombináció lehetséges egészen a távcsöves lángszóróig és még azon is túl.

Az EA kíváncsi arra, hogy mégis hány variáció születhet meg, így a hivatalos oldalon elindítottak egy játékot: aki a legkreatívabb fegyvert képes elkészíteni, annak alkotása bekerül a teljes játékba, illetve ő maga egy vendégszerep idejére feltűnik a programban.