Ahogy azt a korábbi, a szuperfegyvereket bemutató hírben is írtuk, az Act of Aggression harmadik frakciója a Gamescomon mutatkozik be – és ez így is történt.

A Cartel egy PMC, azaz privát katonai társaság, amely a legfejlettebb, sokszor még prototípus állapotban lévő hadieszközök birtokában van, ám jóval erőforrás-igényesebb, mint a Chimera vagy az Egyesült Államok, és jóval nehezebb is elsajátítani a velük való játékot.

A frakció technológiai fáján két ágat találunk. A PMC reprezentálja a legális „kirakatot”, míg a Black Ops a piszkosabb oldalt. A Cartel bázisa zabálja az alumíniumot, az egységeknek viszont rengeteg pénzre van szüksége a csúcstechnika megvásárlásához, ezek segítségével azonban a csatatéren bármilyen haderő szerepét magukra ölthetik.

A Cartel mellett a Eugen System egy nagy frissítést is kiadott a játékhoz, elsősorban a játékosok visszajelzéseire alapozva. Az egérgörgő támogatása mellett zoomszint 30-40 százalékkal nagyobb lett, így többet beláthatunk a harcmezőből, valamint egy dedikált műholdnézet-gombot is kaptunk a gyors áttekintéshez – igaz, ez bizonyos konfigurációkon egyelőre teljesítményproblémákkal jár.

Akik benne vannak a bétában (ehhez csak elő kell rendelni a játékot), máris elérhetik az új frakciót, és három (egy 1v1 és két 2v2) új térképen próbálhatják ki a szintén friss free-for-all játékmódot, egymásnak eresztve a Chimera, az Egyesült Államok és a Cartel haderejét.

Az Act of Aggression szeptember 2-án jelenik meg, PC-re.