A Gearbox színes FPS-ében a világegyetem utolsó csillagáért folyik a harc, amit a játékosok 25 különböző hős közül választva vívhatnak meg. A lenti videóban ízelítőt kapunka a ránk váró csatákból és a DNS lánc szerű karakterfejlődésről.  

A négy új karakterről (Ambra, Mellka, Reyna, és Benedict) kaptunk egy-egy rövid leírást is:

  • Ambra: Az élet végtelen meghosszabítását felfedező, ősi papnőkből álló rend szülötte, akit elárult egykori szövetsége a Jennerit Empire, így most a Battleborn oldalán harcol. Ő egy közelharcra kiélezett hős, aki harc közben gyógyítja magát és társait.
  • Mellka: Egy csendes orvgyilkos, aki fiatalon elvesztette a szüleit így került az eldirdi hírszerzésbe és különleges erőkbe. A sok szenvedésre dühvel válaszol, gyorsan támad, ideggázt használó fegyvereivel pedig képes megzavarni ellenfeleit.
  • Reyna: Avagy a Valkűr, űrkalóznak született és idővel a vezetőjük lett. Csatákban a pisztolyára és csapattársait támogató kesztyűjére hagyatkozik.
  • Benedict: (ifj. August Benedict) Az egyik utolsó példánya a madárszerű Aviant fajnak, aki szövetséget kötött a Békefenntaratókkal, ahol hamar hírnevet szerzett magának egoista személyiségével és rakétavetőjének felelőtlen használatával. A dupla ugrás, rakéta ugrás és repülés Benedict erőssége és mindent megtesz azért, hogy ezt senki se felejtse el.

A Battleborn 2016. február 9-én jelenik meg.