A Cloud Imperium Games a Gamescom 201-ön bemutatta a Star Citizen új funkcióját, melynek hála benépesíthetjük a hajókat.

A multi-crew funció az Arena Commander modulra épül, és lehetővé teszi, hogy egy hajót több játékos is irányítson, kezeljen, legyen szó a vezérlésről vagy a lövegekről, és persze űrsétára is mehetünk. Ugyanakkor a fizika a helyi gépeken kerül kiszámításra, azaz mindenkinek saját „gravitációs tere” van, így ha a pilóta fejre is állítja a gépet, a többiek talpon maradnak – igaz, a funkció még meglehetősen félkész állapotban van, de ahogy az alábbi videón is látszik, már működik.

Chris Roberts elmondta, hogy ugyan nem indulhatunk majd félszáz csillagrendszeres kalandokra együtt, de a csapat a közös élményeket lehetővé tevő területeket tervez, amiket közösen meglátogathatunk, és összefuthatunk némi MI-vel is közben. Sőt, a remények szerint csapatorientált feladatok is lesznek, illetve olyanok, melyekben a többfős, nagyobb hajók és a kis, egyszemélyesek is közösen vehetnek részt, ilyen lehet például a „team battle” is.