• Négy Gears-karaktert kapott a Gears 5
  • Plusz két újabb Terminator-szereplő is bekerült a játékba

Bár a Gears 5 kétszerannyi játékost vonzott a nyitóhetén, mint a Gears of War 4, ennek ellenére az elődje 4,5-ször jobban fogyott az első héten. Hogy mi ennek az oka, az jelenleg is vita tárgyát képezi, sokak szerint a jelenség mögött az Xbox Game Pass áll, aminek hála bárki kijátszhatja a The Coalition játékait egy dollárért.

Akárhogy is, a fejlesztők ettől még nem hagyják magára a Gears 5-öt, és már meg is érkezett hozzá két karakterpakk, amiknek hála hat új karakterrel vághatunk neki a program többjátékos módjának. Az Operation 1-ben négy figura lapul, a COG Gear, DeeBee, Warden és a nagy visszatérő, Raam tábornok. Őket 500 Ironért kaphatod meg, vagy tíz óra játékkal oldhatod fel, legalábbis a fejlesztők ennyit saccoltak.

gears-5-dlc-characters.jpg

A Terminator: Dark Fate Character Pack, ahogy azt a neve is mutatja, a Terminator: Sötét végzet két szereplőjét csapja hozzá a Gears 5-höz. Az egyikük a Mackenzie Davis által játszott Grace (a játékban is ő kölcsönzi a hangját), a másik az új halálosztó, Rev-9. Ők Sarah Connor (Linda Hamilton által megszólaltatva) és a T-800-as mellé kerülnek, akik már korábban bekerültek a játékba. A Microsoft a csomagért 20 dollárt kér el.