Kétségtelen, hogy az idei esztendőben az októberben érkező Gears of War 4 lesz az Xbox One egyik legnagyobb húzócíme, ezt pedig jól bizonyítja az első multiplayer bétateszt sikere. A Microsoft nyilvánosságra hozta ugyanis, hogy a kéthetes tesztidőszak alatt több mint 1.6 millió játékos csatlakozott a pergő csatákhoz.

Persze elsőre nem tűnik túlságosan magasnak ez a szám, pláne mondjuk a The Division 6.5 milliójához, vagy netán az Overwatch 9,5 milliójához képest, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Gears of War 4 bétája kizárólag Xbox One konzolokon volt elérhető, az teszt első hetében pedig csak a Gears of War: Ultmiate Edition vásárlói fértek hozzá a szerverekhez.

A Microsoft alaposan be is lelkesedett az adatoktól, és az azokat nyilvánosságra hozó NPD Group szakembereinek azt nyilatkozták, hogy a 2016-os esztendőben megjelenő játékaik közül a Gears of War 4-től remélik a legnagyobb durranást. Hogy igazuk lesz-e azt még nem tudjuk, de addig még rengeteg idő van hátra, hiszen a Marcus Fenix fiát a középpontba állító kampánnyal érkező shooter október 11-én kerül a boltok polcaira.