A The Coalition a Gears of War-széria komor, sötét gyökereihez visszatérő történetet ígér a sorozat idén októberben debütáló új fejezetében, amit az új, a Fear the Walking Dead második évadjának premierje alatt bemutatott Tomorrow című előzetessel be is bizonyít a stúdió. Az új epizód minden szempontból generációváltás lesz a shooter életében, hiszen nem Xbox 360, hanem Xbox One masinákon jelenik majd meg a program, az eddigi főhős, Marcus Fenix helyett pedig fia, J.D. Fenix körül bonyolódnak az események.

A Simon and Garfunkel híres, „The Sound of Silence” című nótájának dallamaira komponált előzetes megmutatja, hogy a Gears of War 3 eseményeit követően Marcus miféle jövőt képzelt el cseperedő fiának, ám az idillikus pillanat úgy tűnik gyorsan tovatűnt, hiszen J.D. kénytelen fegyvert ragadva felvenni a harcot a minden eddiginél veszélyesebb szörnyetegekkel szemben.

Hogy a sztori miként alakul, mi lett a legendás sáskairtó Marcus Fenix sorsa, azt majd csak október 11-én tudhatjuk meg, mikor világszerte megjelenik a Gear sof War 4 Xbox One konzolokon, ám a többjátékos ütközetekbe már egy hét múlva belekóstolhatunk az április 18-án rajtoló multiplayer bétateszt során.