• A bétateszt során 3 térképet próbálhatunk ki a shooterben, a Harbor, a Dam, és a Foundation pályákat
  • A próbakörhöz elsőként a Gears of War: Ultimate Edition vásárlói férhetnek hozzá, április 25-től pedig minden Xbox Live tagsággal rendelkező játékos
  • A bétakulcsok kiküldése közben problémák adódtak, a The Coalition pedig türelmet kért azoktól, akik eddig nem kapták meg az e-mailes kódjukat

Még fél év van hátra a Gears of War 4 megjelenéséig, így azt még jó ideig nem tudjuk meg, hogy a legendás Marcus Fenix fia, J.D. miféle kalandokba keveredik a Sera bolygón, ám a többjátékos ütközetekbe már most belekóstolhatunk, ugyanis tegnap elrajtolt a shooter Xbox One-os multiplayer bétatesztje.

Ebben kétféle játékmódot, a jól ismert Team Deathmatch-et és a vadonatúj Dodgeballt próbálhatjuk ki, méghozzá három térképen, a Harbor, a Dam, és a Foundation pályákon. Hogy ne érjen minket meglepetés az online játékosokkal vívott meccsek során, most megnézhetjük a fejlesztő The Coalition által összeállított videót, amiben minden fontos információt összefoglalnak az egyes harcterekkel kapcsolatban, sőt, még hasznos tanácsokat is osztogatnak, hogy miként lehet érvényesülni rajtuk.

A bétát egyébként érdemes végigjátszani azoknak, akik fenik a fogukat az októberben érkező teljes játékra, hiszen a próbakör során a 20-as tapasztalati szintet elérők egy Vintage Kait karaktermodellt, egy speciális emblémát, egy a mikrotranzakciós rendszerben szerepet kapó Vintage Kait bounty kártyát, valamint a Lancer és a Snub Pistol fegyverekhez való Vintage skint kapnak.

Persze mindez csak akkor lehetséges, ha a The Coalition úrrá lesz a bétakulcsok kiküldése közben adódott problémákon. Elsőként ugyanis a Gears of War: Ultimate Edition vásárlói kapták volna meg április 18-án a felújított változat aktiválásának kronológiai sorrendjében azokat, ám gondok akadtak az e-mailes kiküldések során, így rengeteg részvételre jogosult még mindig várja a kódját. A The Coalition egy fórumposztban elnézést kért a bakiért, és megígérte, hogy mihamarabb postázza a tokeneket, ám akkor sincs nagy baj, ha valamiért nem kapnánk azt meg, mivel április 25-től már minden Xbox Live előfizetéssel rendelkező felhasználó letöltheti a 8 GB-ot nyomó klienst, és egészen május 1-ig nyúzhatja azt Xbox One masináján.