Nem sokkal a Kinect megjelenése után szárnyra kapott egy olyan pletyka, miszerint a Microsoft és az Epic egy kinectes Gears of Waron dolgozik, hogy ezzel bebizonyítsák: a periféria nem csak családi- és ritmusjátékokra jó, hanem komolyabb programokat is kényelmesen lehet vele irányítani.

A névtelen informátor szerint a nagy leleplezésre a decemberi Video Game Awardson került volna sor, de az Epic végül nem volt jelen, máig tisztázatlan okok miatt. A távolmaradás mögött álló legvalószínűbb indok a szűkös műsorrend, a népszerűbb elmélet szerint azonban a kinectes GoW nem volt még olyan állapotban, amivel a nagyközönség elé lehetett volna állni, már persze ha egyáltalán lesz ilyen játék.

A novemberen kapott fülest eddig egy független forrás sem erősítette meg, s mind a kiadó, mind a pedig a fejlesztők cáfolnak. Jelenleg tehát csak annyit tudunk biztosan, hogy az Epic szeretné folytatni a szériát a harmadik rész után is, s már le is foglalták a Gears of War: Exile nevet, mely ugyanakkora eséllyel lehet a szóban forgó mozgásérzékelős mellékhajtás, mint egy előzmény vagy egy külön szálon elinduló folytatás.