A tegnap hivatalosan is leleplezett Gears of War 3-ról már megcsodálhattuk az első videót amely azon túl, hogy felvázolta a trilógia befejező részének hangulatát, más információval sajnos nem szolgált. Rod Fergusson, a sorozat producere azonban volt olyan kedves és a Gears hivatalos IRC csatornáján elárult egy-két fontos információt -- de persze mivel még a fejlesztés korai szakaszában járunk és a megjelenés is csak jövőre esedékes, nem volt valami bőbeszédű.

A történetről például csak annyit volt hajlandó elárulni a producer úr, hogy 18 hónappal az előző rész eseményei után járunk, a háború pedig még mindig teljes erővel tart. A csapat oszlopos tagja, Dom azonban már láthatóan belefáradt a csatákba, elsősorban azért, mert a felesége elvesztését még nem sikerült feldolgoznia. A csapat életében ezért pont kapóra jött a friss erő, a szőke Anya képében, akiről azonban nem árt tudni, hogy nem is olyan rég még aktatologató volt, így a harcmezők világa szokatlan a számára.

Rátérve a játékmenetre Fergusson közölte, hogy egy négy fős kooperatív módot találunk majd a kész játékban, melyben többek között Marcust, Domot, Cole-t és Bairdet irányíthatunk, valamint azt is elmondta, hogy legalább két új fegyverre tehetjük rá a kezünket. Az egyik a Pendulum Lancer, a hagyományos Lancer egy korai, láncfűrész nélküli verziója, a másik pedig egy dupla csövű sörétes puska. Illetve még azt is megtudtuk, hogy a bemutatkozó trailerben látott monstrumot lambent locustnak hívják, és képes a harc közbeni mutálódásra, alaposan megnehezítve ezzel a feladatunkat.

A Gears of War 3 Észak-Amerikában és Ázsiában 2011 április 5-én, Japánban 7-én, Európában pedig 8-án fog megjelenni kizárólag Xbox 360-ra.

Gears of War 3