Idén a fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a népszerű Gran Turismo-sorozat, a fejlesztést végző Polyphony Digital pedig készen áll arra, hogy leleplezze, mit hoz a jövő. Erre egy külön esemény keretében kerül sor május 15-én, tehát jövő hét szerdán, de, hogy miről van szó az még rejtély -- persze elképzelések már vannak szép számmal.

Azt például biztosan tudjuk, hogy már készül a Gran Turismo 6, csak az nem biztos, hogy mikor fog megjelenni. Egyes, nemrég történt szivárgások szerint még idén polcokra kerül a játék, mégpedig PlayStation 3-ra, de én még mindig szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, s inkább azt tartom valószínűnek, hogy PlayStation 4-re készül a folytatás.

Másik, ugyancsak lehetséges forgatókönyv, hogy nem egy új játékot kapunk, hanem az ünnep alkalmából egy kollekciót, benne az eddigi összes résszel, melyeket PlayStation 3-ra működőképessé tettek. Illetve még az is szóba jöhet, hogy a PlayStation Vita kap egy átiratot vagy mellékhajtást. Bármi is lesz, mi már várjuk a szerdát! 

Gran Turismo-bejelentés a jövő héten

Gran Turismo 6 -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nincs