A Rockstar Games dizájn-direktora, Imran Sarwar szerint a Grand Theft Auto 5 kampánya egy teljes és kész csomag, és részben ez az oka, amiért a stúdió fölöslegesnek találta azt megtoldani. Aztán persze ott vannak a mocskos anyagiak, mint mindig: egyrészt csak a PC-s átirat egy évet vett igénybe; e mellett folyamatos kiadást (és persze bevételt) jelent a GTA Online, amelyet párhuzamosan három platformon frissítgetnek; végül itt a készülőfélben levő Red Dead Redemption 2. Hiába nagy stúdió a Rockstar Games, határaik nekik is vannak.

“E három tényező miatt nem éreztük úgy, hogy egy egyjátékos kiegészítő szükséges vagy lehetséges lenne, de a jövő projektjeihez még készülhetnek DLC-k” – mondta Sarwar, majd hozzátette: “mint cég, jobban szeretjük az egyjátékos tartalmat, mint bármi mást, és teljes mértékben hiszünk annak sikerében – a történetmesélésben és a játék világában való elmerülésben a multiplayer játékok nem vehetik fel velük a versenyt” .

Ezzel a hozzáálással ugyan mások nem értenek egyet, de még így is kicsit furcsa ezt hallani azok után, hogy eredetileg a Grand Theft Auto 5-höz is terveztek egyjátékos DLC-t. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán és a tervek változnak –mostanra már gyakorlatilag biztos, hogy nem lesz hozzá soha ilyen kiegészítő.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!