Bár a Rockstar elnöke, Dan Houser szerint Donald Trump elnöksége alatt nem fognak új Grand Theft Auto epizódot kiadni, időről-időre azért hallunk pletykákat a GTA 6-ról. Persze ezek egyike sem megerősített, így még abban sem lehetünk biztosak, hogy készül. Bár meglepő lenne, ha nem folynának munkálatok egy új GTA-n, pláne a Red Dead Redemption 2 kiadása után.

Ezen a hétvégén valóságos pletyka áradata érkezett a GTA 6-tal kapcsolatban egy bizonyos Reddit-felhasználó, JackOLantern1982-től. Állítólag az információi „megbízható barátoktól” van, akik korábban a Kotakunak és a PC Game-nek dolgoztak, illetve van egy ismerőse a Rockstarnál is, aki nem tagadta és nem is erősítette meg a lent olvashatókat. Ezt azért veszi jó jelnek, mert általában ez a bizonyos barát mindent cáfol, ami nem igaz.

Szóval, az új információk szerint a GTA 6 az 1970-es és 1980-as években fog játszódni. A fő helyszín a régen látott – és korábban pletykált – Vice City, de kapunk egy új várost is, ami Rio de Janeirón alapszik majd, sőt még Liberty City-be is visszatérhetünk egy rövid időre – de itt nem kószálhatunk majd szabadon.

A főhős, egy bizonyos Ricardo egy drogfutár lesz, aki elindul a drogbáróvá válás útján. A történetet állítólag nagyban inspirálta a netflixes Narcos című sorozat. A GTA 5-tel ellentétben a GTA 6-ban ezen pletykák szerint csak egy játszható karakterre számíthatunk. Persze lesznek még fontos szereplők, például egy Kacey nevű illető, illetve a GTA 5-ből ismerős Martin Madrazo, aki értelemszerűen fiatalabb formában térhet vissza.

A látványvilág változni fog, annak függvényében, hogy éppen melyik évtizedben járunk. Mások lesznek a kocsik, az épületek, az áruk a boltokban, a ruhák, és így tovább. Ezek a változások általában a történet előrehaladtával újabb és újabb fejezetekben jelennek meg – vagyis a Red Dead Redemption 2-höz hasonlóan a sztori itt is fejezetekre lesz felosztva. Illetve szerepet kap a HIV, a bevándorlás, Fiedel Castro helyi változata, s minden, ami a ’70-es és ’80-as évek Amerikájára jellemző volt.

Az időjárás szintén nagy szerepet kap, átvészelhetünk hurrikánt és árvizet is. A drogkartelles felemelkedés a Vice City Storiesban látottakra hasonlít, ám sokkal nagyobb kivitelben. A zsebünkben nem fog elférni egy kisebb fegyver lerakat, csak annyit vihetünk magunkkal, amennyit emberileg elbírunk – mint a Max Payne-ben vagy a Red Dead Redemption 2-ben. A cuccainkat a személyes kocsik csomagtartójában tárolhatjuk, mint például a golyóállómellényt, ami megjelenik Ricardón, ha felveszi. És mivel a játékban nem az angol lesz az egyetlen nyelv – a kubaiak például spanyolul szólalnak meg –, így sokat kell majd olvasni.

gta-6-pletyka-1905.jpg

JackOLantern1982 még megemlítette, hogy a GTA 6 Project Americas munkacím alatt készül 2012 óta, de csak 2015-ben kezdtek el komolyabban foglalkozni vele, és sokan még akkor is a Red Dead Redemption 2-n dolgoztak. A játék jelenleg pre-alpha változatban van, megjelenési dátum tervben sincs, de az biztos, hogy PS4-re és Xbox One-ra már nem jelenik meg. És jelenleg ez a Rockstar elsődleges játéka, egy másik program mellett, ami a szivárogtatónk szerint talán a Bully 2 lehet.