Szó mi szó, valószínűleg nincs még egy olyan játéksorozat, amit annyi támadás ért, mint a Grand Theft Autót. Támadták civil szervezetek, celebek, ügyvédek és politikusok is, hála annak, hogy az alkotók hajlamosak szatirikusan nyúlni kényes témákhoz, ráadásul az egész játéksorozat a bűnözésre lett felhúzva. Erőszak, szex, drog, politikai és kulturális kikacsintások, beolvasások, hát mi kell még ahhoz, hogy az érzékeny lelkűeket felbosszantsák?

Azonban Rockstar elnöke, Dan Houser szerint Donald Trump elnöksége alatt mindennél rosszabb lenne kiadni a GTA 6-ot. Úgy véli, hogy a jelenlegi adminisztrációban mind a konzervatív, mind a liberális oldal túlságosan militarista, felettébb dühösek és már-már abszurdak, ami szerinte egyszerre félelmetes és fura. És a Rockstar nem tudna mit kezdeni mindezzel, nem alapozhatnának ezekre, mert ilyen érzelmek mellett lehet, hogy két perc alatt minden megváltozik.

Emellett elmondta, hogy bár a Red Dead Redemption 2 a történelemben játszódik, nem feltétlen lesz mindenben történelem hű. Ugyanakkor itt is érinteni fognak kényes témákat, hiszen ezekben az időkben kezdtek szerveződni az első női mozgalmak, és ugye a feketék rabszolgasága is erőteljesen jelen volt, az indiánok irtásáról és elnyomásáról nem is beszélve. Ugyanakkor szokás szerint próbálják kerülni a politikai korrektséget és a sztereotípiákat.

Már csak azért sem akarnak olyan történetet írni, ami nem bánt meg senkit, mert Houser úgy érzi, ebben az esetben a saját élettörténetét kéne videojátékként elkészítenie, mert talán csak az nem gázol bele valakinek a lelkivilágába. Persze a mai világban még ez sem biztos.