Tegnap számoltunk be arról, hogy egy kíváncsiskodó rajongó a GTA 5 fájljai között turkálva mikrotranzakció nyomaira bukkant. Ma a Eurogamer a játék mulltijához korai hozzáféréssel rendelkező játékosoktól értesülve adta hírül, hogy a GTA Online-ban négy darab úgynevezett Cash Cardot vásárolhatunk majd meg, amik játékbeli pénzre válthatók be. A négy csomag a következő:

GTA Online: részletek a mikrotranzakcióról

  • 100.000 dolláros Red Shark Cash Card - 1,99 angol font (kb. 700 Ft)
  • 200.000 dolláros Tiger Shark Cash Card - 3,49 angol font (kb. 1250 Ft)
  • 500.000 dolláros Bull Shark Cash Card - 6,99 angol font (kb. 2500 Ft)
  • 1.250.000 dolláros Great White Shark Cash Card - 13,49 angol font (kb. 4800 Ft)

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a multiban olcsóbbak a cuccok -- egy autó, amelyért a szólómódban egymillió dollárt kell kicsengetni, a GTA 5 online világában 150 ezer dollárba fáj, és az épületekért is kevesebbet kérnek, a legdrágább ingatlan 400 ezer játékbeli dodót ér. Ráadásul csak egy házat birtokolhatunk a multiban, ha pedig elköltözünk, visszakapjuk az árát, így a megszerzett pénzmagot forgathatjuk. Mindezekkel ellentétben viszont a fegyverekre és az autófejlesztésekre többet kell áldozni, és nagyon sok olyan lesz, amelyhez csak akkor juthatunk hozzá, ha szintet lépünk, így egy alapszintű karakter csak pisztolyt és egy szet abroncsot vásárolhat magának, ugyanakkor lesznek adott ideig tartó hatást biztosító "power-upok" is.

A Rockstar ugyan még nem erősítette meg a hírt, de innen már elég csekély annak a lehetősége, hogy tévedés vagy ámítás áll a dolog hátterében. Akárhogy is, október 1-jén, a GTA Online startjával minden kiderül.