Guild Wars: előrehozott karácsony...És ez a meglepetés nem is akármilyen! December 7-étől (bocs, kissé későn reagáltunk...) december 17-ig mindenki számára, aki az alapjátékok bármelyikét (Prophecies, Nightfall, Factions) birtokolja, elérhetővé és kipróbálhatóvá válik a GW:EN, azaz az Eye of the North kiegészítő, ehhez nem kell mást tenni, mint a hivatalos weboldalon található univerzális kulcsot beadni a kliensnek, és máris feltárul a világ, legalábbis öt óra, illetve 14 nap erejéig.

Persze ez csak az egyik „mézesmadzag”. A másik jó hír, hogy a legutóbbi update alkalmával a srácok egyszer és mindenkorra lejjebb vitték a GW:EN szinthatárát, az eddigi 20-ról 10-re, azaz a kevésbé tapasztalt kalandorok is belevághatnak már az új tartományok felderítésébe. És még mindig nem jutottunk az ajándékcsomag aljára...

Azok ugyanis, akik már birtokolják „Észak szemét”, az akciós időtartamig, azaz december 16. éjfélig (az USA csendes-óceáni időzónában, tehát magyar idő szerint 17-e reggel nyolcig) négy bónuszban részesülnek:
  • Tripla tapasztalati pontot kapnak az összes elsődleges küldetésből.
  • Háromszor nagyobb az esély, hogy a leölt ellenség tolvajkulcsot (lockpick) „dob”, és a ládákban kétszer akkora sansszal található ritka cucc (rare item).
  • Nehéz fokozaton, azaz Hard Mode-ban a kiegészítő bejárható területeit „bedarálva” a begyűjthető aranyak és XP-k mennyisége megduplázódik.
  • Bármelyik lényt is intézed el, jó eséllyel hozzájuthatsz három speciális tárgyhoz is, mely nem más, mint a csillagszóró, a sör (Hunter's Ale), és a honeycomb (ami lehet törökméz, illetve reggeli csemege is, azt nem tudom, melyikről van szó), hogy ezzel is emelhesd az ünnepi hangulatot.
Mit lehet ehhez hozzátenni? Jó marketing, követendő példa – végül is mindegy, mi csak jól jártunk vele...