A Ubisoft tegnap nyilvánosságra hozta a negyedéves adatait, s mint kiderült, a vállalat nem volt túlságosan eredményes. Az október és december közötti periódusban 710 millió dollár volt a bevétel, ami jelentős, 35,2 százalékos csökkenés a tavaly ugyanilyenkor elkönyvelt 1,1 milliárd dolláros számokhoz képest. A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint ez az érték megegyezik a korábbi becslésekkel, amelyek számításba vették a konzolos generációváltást, illetve azt, hogy a Watch Dogs csak 2014-ben jelenik meg.

A digitális eladások a szóban forgó, vagyis a harmadik negyedévben 72 millió dollárt hoztak a konyhára, ami 4 százaléknyi csökkenés, de az év egészére nézve a digitális terjesztés 12 százalékot növekedett, összesen 168 millió dollárral járulva hozzá a cég boldogulásához.

A tervek szerint három hónap múlva, tehát a gazdasági év végén az eladások az 1,36 milliárd dollárt fogják elérni, míg a veszteség 89 millió dollár körül alakul majd -- bár ezek a pesszimista becslések.

Érdekesség, hogy az Assassin’s Creed 4-ből 10 millió példányt szállítottak ki a boltokba, ami kétmillióval elmarad az Assassin’s Creed 3 mögött, illetve tudni kell, hogy a Rocksmith csalódást keltő eredményt ért el, ebből ugyanis csak egymillió ment ki a boltokba.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!