A Mars: War Logsról ]{redenc mester írt egy kimerítő bejelentési hírt, melyben részletezte a cyberpunk stílusú akció-szerepjáték történetét és világát. Alant ebből a cikkből olvashattok egy idézetet, a teljes anyag pedig itt található. S hogy miért vettük elő a Marsot újra? Nem, nem azért, mert ha éhes vagy, kapd elő, az egy másik csoki. A War Logs új trailerrel jelentkezett, ami ha nem is túl informatív, legalább kellően látványos és hangulatos. Ja és egy hangjegy nem sok, annyi dubstep sincs benne -- ez már megér egy kattintást, nemde?Megjelenés 2013 tavaszán PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, kizárólag letölthető formában.

"Az alaptéma meglehetősen sablonos: a kolonizált Marson bekövetkezett katasztrófa káoszba döntötte a vörös bolygó társadalmát, a víz olyan kincs lett, amelyért élethalál harcot vívnak a túlélők, egész pontosan azok a vállalatok, amelyek birtokolják ezt az erőforrást. A játék idején száz évvel járunk az említett kataklizma után, az egyeduralmat hosszú időre az Abundance kaparintotta meg, ám most új játékos jelent meg a színen, az Aurora, amelynek techomancerei pusztító, energialapú mágikus képességek birtokában próbálják megszerezni a hatalmat. Az öldöklés közepette az Abundance egy fiatal foglya találkozik egy Roy Temperance nevű, rejtélyes férfival, és úgy dönt, megírja a marsi háború krónikáját, főszerepben ezzel a különös emberrel, és az ő egyszemélyes hadjáratával.

A sztoriban tehát Roy bőrébe bújunk, akinek ismeretei igencsak szerteágazóak, így tetszésünk szerint alakíthatjuk őt számtalan skill és perk segítségével, úgy képességeit, mint harci stílusát, melyet a valós idejű csaták során vethetünk be, sőt saját magunk készíthetjük el és módosíthatjuk felszerelésünket is. A szerepjátékvonalat a szerteágazó dialógusrendszer képviseli, a történéseket befolyásoló választásokkal, amelyek nemcsak az egyes NPC-k, de a marsi kolóniák sorsát is megváltoztathatják."