Már a múlt hónapban is hallhattunk arról a Gyűrűk Ura tévésorozat elképesztő költségvetése kapcsán, hogy az Amazon az egyik producernek a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmtrilógiákat jegyző Peter Jacksont akarja megszerezni. Úgy tűnik, ez nem feltétlen hiú ábránd.

A The One Ring nevű rajongói oldal értesülései szerint az Amazon már aktívan tárgyal a rendezőkkel, írókkal és showrunnerekkel, köztük az említett filmrendezővel is. Ezt elvileg az Amazon megerősítette nekik. Persze azért mérget ne vegyünk rá, illetve ez távolról sem jelenti, hogy Jackson tényleg benne lesz a szériában – bár eddigi munkásságát tekintve meglepő lenne, ha nemet mondana.

Bár a The One Ring további neveket nem osztott meg, korábban a Babylon 5-öt, a Jeremiah-t, a Nyolcadik érzéket és sok velem egykorú kedvencét, a Power kapitány és a jövő katonáit jegyző J. Michael Straczynski is jelezte, hogy nagyon szívesen benne lenne a sorozatban. A fél tüdejét odaadná a lehetőségért, állította. Ez nem meglepő, Straczynski nagy Gyűrűk Ura rajongó, a Babylon 5-ben is rengeteg elem visszaköszön Tolkien műveiből.

A sorozatról magáról semmit sem tudni, csak annyit, hogy A Gyűrű Szövetsége eseményei előtt fog játszódni.

peter-jakson-the-lord-of-the-rings.jpeg