• Rekord összegből készülne a Gyűrűk Ura sorozat
  • Állítólag öt évaddal számol az Amazon
  • Peter Jacksonnal állítólag tárgyalnak, hogy producere legyen a szériának
  • A filmes elemek is feltűnhetnek a sorozatban

Már tavaly pletykáltak arról, hogy a Gyűrűk Ura tévésorozat nagyon drága lesz, de szerintem senki sem gondolta, hogy ennyire. Az Amazon eleve laza 250 millió dollárt fizetett ki csak a tévés jogokért, múlt hónapban pedig az is kiderült, hogy az első két évad 500 millió dollárt fog kóstálni. Csak, hogy érzékeljük, mennyire nagy összeg ez: háromszor meg lehetne csinálni a teljes Gyűrűk Ura filmtrilógiát ebből a pénzből.

És még mindig van feljebb: a The Hollywood Reporter szerint a teljes költségvetés az 1 milliárd dollárt is eléri majd. Ez az értesülések szerint 5 évadra lesz elosztva, de még így is rekord összegről van szó. A Trónok harca utolsó hat epizódja a hírek szerint 90 millióba fog kerülni, így az évadonként 200 millió még akkor is rekord összeg, ha a Gyűrűk Ura sorozat szezonjai 6-nál több részből fognak állni.

Továbbá felröppent a pletyka, hogy a Gyűrűk Ura és a Hobbit trilógiákat jegyző Peter Jackson már tárgyal az Amazonnal, hogy esetleg valamilyen produceri státuszban hozzájáruljon a sorozathoz, és bár a New Line Cinemánál vannak a filmes jogok, felmerült, hogy akár a mozis elemek is feltűnhetnek a sorozatban, amennyiben az Amazonnak sikerül a filmstúdióval megállapodni. Továbbá egy spin-off lehetősége is szóba került.

lord-of-the-rings-the-one.jpg