Úgy látszik, nem csak sorozat fog a jövőben készülni a Gyűrűk Urából, hanem kártyajáték is. A Fantasy Flight Interactive ugyanis a hétvége folyamán közzétett egy hangulatos kis trailert, melyben jelzik, hogy az első játékuk bizony Tolkien örök érvényű klasszikusát dolgozza majd fel. A fejlesztők túl sok mindent eddig nem árultak el a készülő projektről, de az eddigi információk alapján egy egész érdekes programra számíthatunk tőlük.

Elsőként talán azt érdemes megemlíteni, hogy a The Lord of the Rings Living Card Game névre keresztelt program a többjátékos mód helyett az egyjátékos és co-op kampányokra fókuszál majd. Három hőst összeválogatva eshetünk neki a számítógép irányította ellenfeleknek, a paklink pedig összesen 30 lapot tartalmazhat majd. A korai hozzáférésű szakaszban a tervek szerint csak az egyjátékos mód kap helyet, de mihelyst megjelenik a játék, már hívhatjuk is a barátainkat, hogy közösen lássuk el Sauron baját.

A játék maga a Fantasy Flight fizikai kártyajátékán alapul, mely 2011 óta töretlen népszerűségnek örvend. Ami a kártyacsomagok vásárlását illeti, ami ugye egy ilyen játék elkerülhetetlen velejárója, a készítők sajnos elég szűkszavúan nyilatkoztak, de annyi azért kiderült, hogy játékbeli pénzért vehetünk majd magunknak kiegészítőket. Érdekesség viszont, hogy a pakkokban nem véletlenszerűen lapulnak majd a lapok, hanem minden kiegészítő esetében pontosan lehet tudni, milyen kártyákért fizetünk.

Bár a trailer sajnos nem tartalmaz egyetlen képkockát sem magából a játékból, egy kép is felkerült az internetre, ez alább látható.

gyuruk-ura-kartyajatek.jpg