• Három népszerű TV csatorna versenyez a Gyűrűk Ura sorozattá alakításáért
  • Nagyon-nagyon sokba kerülne egy-egy évad, bárki is szerzi meg
  • Az HBO lassan meghátrálni látszik
  • Két film is készül Tolkien életéről

Egyre több részlet lát napvilágot egy esetleges Gyűrűk Ura, vagy annak világában -Középföldén- játszódó sorozatról. A Variety szerint jelenleg az Amazon-nak van esélye megszerezni a jogokat, de a Deadline közlése szerint az HBO és a Netflix is bejelentette igényét a sorozatra. A Deadline rendelkezik ezen felül némi információval a költségekkel kapcsolatban is: meghökkentő, de csaknem negyed milliárd dollárért lehetne szert tenni csak a sorozat jogaira, valamint ezen felül még nagyjából 120 millió dolláros szezononkénti költségvetéssel számolhat, bárki is forgatja le.

hobbit-zseton-hegyek.jpg

Míg az Amazon és a Netflix folyamatosan tárgyal a jogokról a Warner Brothers-el és a J. R. R. Tolkien hagyatékot ápoló társasággal, addig az HBO lassan kihátrálni látszik a magas produkciós költségek, valamint amiatt, hogy a jogok megvásárlása még nem biztos, hogy tartalmazza a jogot az össze karakterre a Gyűrűk Ura világából. A hírek szerint egyenlőre az Amazon tűnik a legelszántabbnak, ugyan is a cég elnök-vezérigazgatója, Jeff Bezos rendszeresen vesz részt személyesen a tárgyalásokon.

Korábban Peter Jackson "termelt" 2.9 milliárd dollár bevételt a Gyűrűk Ura trilógiával, melyből csak a 'Király visszatér' 1 milliárdot hozott a konyhára, 11 Oscar-díjjal egyetemben. Jackson még rendezett három, pénzügyileg nem kevésbé sikeres filmet a Hobbit című könyvből, de azóta nem jött ki új mozi mely kapcsolódna Középföldéhez. Tervben van viszont két film is, mely Tolkienről szól: az egyik Edith Bratt-hoz, a feleségéhez fűződő kapcsolatáról szól majd és az Első világháborúban átélt időszakáról fog szólni, míg a másik C. S. Lewis-hoz -a Narnia krónikái írója-, közeli barátjához fűződő kapcsolatáról és arról, hogy Lewis hogyan tért át Tolkien hatására a keresztény hitre.

 gollum-dragaszag.jpg

Úgy néz ki, addig is meg kell elégedjünk a Shadow of War szezonbérletével...