Már jó két hete megjelent a Middle-earth: Shadow of War, a Warner Bros. pedig nem is várt tovább, inkább leleplezte, hogy milyen extra tartalmakra számíthatunk a következő hónapokban. A bejelentéshez egy pofás videó is jár, melyben tételesen végigveszik, mi vár ránk az egyes DLC-kben, végül pedig a megjelenési dátumokat is felvillantják.

Sorban az első kiegészítő már idén novemberben érkezik, és a Slaughter törzset adja hozzá a játékhoz, akik a nevükhöz híven vérengző fenevadaknak ígérkeznek. Őket követi majd idén decemberben a törvényen kívüliekből és kitaszítottakból összeállt Outlaw törzs. Természetesen mindkét törzs bekerül majd a Nemezis rendszerbe is, így színesítve tovább a játékot.

2018-ban pedig a történet is kibővül, hála további két DLC-nek. A speciálisan kiképzett orgyilkos, Eltariel, történetét elmesélő Blade of Galadriel 2018 februárjában kerül majd a boltokba, míg a 2018 májusában várható Desolation of Mordor esetében főhősünk Baranor, Minas Ithil egykori kapitánya, és a város pusztulásának túlélője lesz.

A DLC-ket természetesen egyesével is megvehetjük majd, de az Expansion Pass egyből mind a négyet tartalmazza majd.